Pohjalliset

Pohjallisten avulla saat yksinkertaisen ja edullisen ratkaisun useisiin erilaisiin vaivoihin. Pehmeät ja mukavat pohjalliset voivat nimittäin vähentää kipua jalkojen alla, ehkäistä selkäongelmia tai tarjota paremman ryhdin. Jos etsit pohjallisia jokapäiväiseen elämään, työhön tai liikuntaan, löydät etsimäsi täältä.

Meillä on useita erilaisia kenkien pohjallisia erilaisiin jalkaongelmiin. Kantapääosien pari antaa pehmeää helpotusta kantapäälle, kun taas jalkaterän sisäosa sen sijaan vähentää painetta jalkojen etuosaan. Meillä on myös kenkien pohjallisia sinulle, jolla on kipuja nilkassa. Pehmeän ja mukavan pohjallisen avulla saat helpotusta jalkojesi alle, mikä voi olla mukavaa, kun ottaa huomioon, kuinka paljon kehosi painosta imeytyy nilkkaan.

Pohjalliset

Nykyään pohjallisia on saatavilla useina eri malleina ja vaihtoehtoina, joten tarvitsemasi pohjallisen löytäminen voi olla vaikeaa. Autamme sinua löytämään oikean vaihtoehdon pohjallisten tiheästä viidakosta. Voit käyttää pohjallisia useista eri syistä. Yleisimmät syyt pohjallisten käyttämiseen ovat lisämukavuuden tarjoaminen jalalle tai tukeminen esimerkiksi kivun ja liiallisen rasituksen yhteydessä. Jalkojen liiallisen rasituksen estämiseksi sinun tulee käyttää hyviä kenkiä, joissa on iskunvaimennus ja jaloillesi sopiva istuvuus. Yritä myös istua taukojen aikana, jotta jalkasi saavat mahdollisuuden levätä.

Jaloista huolehtiminen on tärkeää. Jalkojemme on kestettävä suurta rasitusta joka päivä. Tästä syystä pohjallinen voi olla halpa vakuutus, joka vähentää tulevien jalkaongelmien riskiä. Tarvitsetpa ylimääräistä iskunvaimennusta kantapäähän, tai haluat pohjallisen, joka vähentää jalkaholvin kuormitusta, tai etsit vain pehmeitä ja mukavia pohjallisia mataliin kenkiin, voit luottaa siihen, että löydät etsimäsi meiltä. Me sivustolla jalkakauppa.fi tarjoamme lukuisia erilaisia pohjallisia kokopohjallisista urheilupohjallisiin.

Kuka voi käyttää pohjallisia?

Pohjallisia voi käyttää kuka tahansa. Meiltä voit ostaa pohjallisia kaikenikäisille miehille, naisille ja lapsille. Voit käyttää pohjallisia useista eri syistä. Yleisimmät syyt pohjallisten käyttämiseen ovat lisämukavuuden tarjoaminen jalalle tai tukeminen esimerkiksi kivun ja liiallisen rasituksen yhteydessä.

Pohjalliset jalkaholvin tuella (pronaatio)

Pronaatio tarkoittaa sitä, että jalassa on madaltunut jalkaholvi. Ilmiö on suhteellisen yleinen ja tosiasia on, että useimmilla ihmisillä on lievä pronaatio ilman, että se aiheuttaa suurempia ongelmia. Päinvastoin, tietynlaista pronaatiota tarvitaan, sillä se on jalkojen luonnollinen tapa absorboida iskuja. Kuitenkin riski jalkaholvin kipeytymiseen syntyy, kun jalkaholvi on vajonnut liian syvälle, koska silloin jalan sisäpuolella on suuri paine. Lisäksi kivun riski kasvaa sekä polvissa että kantapäissä.

Riski oireesta kärsimiseen on erityisen suuri, jos käytät kenkiä, joissa on tasaiset pohjat, kuten tennareita tai kangaskenkiä. Pohjallinen, jossa on jalkaholvin tuki, suoristaa jalan ja antaa sille luonnollisen asennon. Tällainen pohjallinen on sekä hyväksi jalan hyvinvoinnille että pidentää myös kenkien käyttöikää. Suosittelemme arki- tai työjalkineisiin mukavia pohjallisia, joissa on ylimääräinen tuki jalkaholville sekä hyvä iskunvaimennus kantapäässä. Pohjalliset on päällystetty pehmeällä puuvillapinnoitteella, joka sisältää aktiivihiiltä, joka saa pahan hajun katoamaan. Kantapäät pysyvät mukavassa ja vakaassa asennossa pohjallisten kantakupeissa. Pohjallisten alapuolella on non-slip-geelipinta ja se on kuvioitu, mikä tarkoittaa sitä, että pohjallinen pysyy lujasti liimaantuneena kenkään ilman, että se luistaisi pois paikaltaan.


Kantapäille mukavat pohjalliset

On olemassa lukemattomia jalkaongelmia, jotka voivat vaikuttaa juuri kantapäihin. Akillesjänteen tulehdus, Severin tauti tai luupiikki ovat vain muutamia esimerkkejä jalkaongelmista, joita voi ilmetä kantapäissä. Meiltä löytyy useita eri tyyppisiä pohjallisia, jotka auttavat vähentämään kantapääkipua. Valikoimamme mukavat kantapään pohjalliset tarjoavat iskunvaimennuksen ja lievittävät kantapäiden kuormitusta. Meillä on sekä kantapääsuojia että vakauttavia pohjallisia kantapäätyynyillä. Lisäksi voit myös tilata meiltä sukkia, joiden kantaosissa on pehmeää geeliä. Saatavilla on myös puolipohjallisia, jotka voivat tarjota jopa 3 cm lisäpituutta. Löydät ne täältä!

Pohjalliset erilaisiin jalkavaivoihin


Scholl Gel Activ on pohjallinen, joka on kehitetty lievittämään jalkojen kuormitusta esimerkiksi kovan ja pitkän kuormituksen yhteydessä. Tällainen pohjallinen toimii täydellisesti, jos seisot tai kävelet suurimman osan työpäivästä kovemmilla alustoilla ja tunnet tarvetta jalkojen kuormituksen lievitykselle. Pohjallinen sopii työ-, treeni- ja arkikenkiin. Tarjoamme valikoimassamme näitä pohjallisia sekä miehille että naisille.

Pohjalliset urheiluun

Urheilullisempiin aktiviteetteihin voit käyttää urheilupohjallisia. Tämän tyyppinen pohjallinen lieventää jalan ja nilkan kuormitusta nopeissa pysähdyksissä ja käännöksissä. Pohjalliset on erityisesti mukautettu keskittyen iskunvaimennukseen pääasiassa kantapäässä ja jalkaterässä, ja urheilupohjallinen edistää lisäksi jalan luonnollista askellusta. Meiltä sivustolta jalkakauppa.fi löytyy muutamia vaihtoehtoja urheilupohjallisista.

Urheilupohjallinen Sininen on vakaa pohjallinen, joka soveltuu pallo- ja mailapeleihin tai urheilulajeihin, joissa tehdään nopeita käännöksiä. Pehmeä pohjallinen on valmistettu polyuretaanista, mikä tekee pohjallisesta erityisen ohuen vaikuttavalla iskunvaimennuskyvyllä. Pohjallinen tarjoaa vakautta jalan takaosalle ja nilkalle. Päällinen koostuu antibakteerisesta ja hajujen muodostumista ehkäisevästä materiaalista.

Pohjallinen juoksuun & urheiluun on anatomisesti muotoiltu pohjallispari, joka on ihanteellinen sinulle, joka pidät juoksusta ja/tai aktiivisesta elämäntavasta. Pohjallinen on erityisesti mukautettu tarkoituksenaan iskunvaimennus ennen kaikkea kantapäälle ja jalkaterälle. Lisäksi pohjallinen on muotoiltu tarjoamaan jalkaholville lisätukea, mikä saa aikaan paremman tasapainon.

Pohjalliset arkeen 

Nykyään käytetään paljon matalapohjaisia tennareita, kuten esimerkiksi Conversen valmistamia sneakereita. Matala pohja tuottaa jalkaan vääränlaisen kuormittumisen, mikä voi johtaa eri tyyppisiin jalkavaivoihin, kuten akillesjänteen kipu, periostiitti ja selkäkipu. Tältä voidaan välttyä hyvillä pohjallisilla, jotka auttavat jalkaa kuormittumaan oikealla tavalla ja vähentävät virheellistä kuormitusta.

Muotoutuva pohjallinen muototuu jalan mukaiseksi. Nämä pehmeät ja mukavat pohjalliset mukautuvat jalkoihisi yksilöllisesti antamaan sinulle paremman askelluksen, samalla kun pohjallinen lievittää myös kantapäidesi, polviesi ja selkäsi kuormitusta. Nämä pohjalliset sopivat täydellisesti sekä niille, jotka kävelevät tai seisovat paljon töissä, että myös treenaajille. Leikkaa pohjalliset itsellesi sopiviksi!

Työhön ja arkeen sopivat pohjalliset ovat mukavat pohjalliset arki- tai työjalkineisiin. Näissä pohjallisissa on ylimääräinen tuki jalkaholville sekä hyvä iskunvaimennus kantapäälle. Pohjalliset on päällystetty pehmeällä puuvillapinnoitteella, joka sisältää aktiivihiiltä, joka saa pahan hajun katoamaan. Kantapäät pysyvät mukavassa ja vakaassa asennossa pohjallisten kantakupeissa. Pohjallisten alapuolella on non-slip-geelipinta ja se on kuvioitu, mikä tarkoittaa sitä, että pohjallinen pysyy lujasti liimaantuneena kenkään ilman, että se luistaisi pois paikaltaan.

Pohjalliset, joissa on iskunvaimennus ja jalkaholvin tuki, ovat mukavat pohjalliset, joissa on pehmeä ja miellyttävä iskunvaimennus kantapäässä sekä kevyt korotus jalkaholvin alla lisätukea varten. Pohjallinen sopii erinomaisesti käytettäväksi sekä työjalkineissa että arkikengissä (esim. tennareissa, kuten converset).

Hanki 2,5 senttimetriä lisäpituutta pohjallisella, joka sopii kaikentyyppisiin kenkiin - tennareista saappaisiin, työjalkineisiin ja voimistelutossuihin - ilman, että kukaan huomaa sinun käyttävän niitä.