Jalkaholvia tukevat pohjalliset

Jalkaholvin kipu on suhteellisen yleinen jalkaongelma, joka voi aiheutua useasta eri syystä. Joissakin tapauksissa kyseessä on jalan epätasapaino, mutta se voi johtua myös pysyvästä vammasta. Kipu jalkaholvin alla voi myös johtua joissakin tapauksissa esimerkiksi venähdyksestä tai kulumisesta jalan alla kulkevassa suuressa jänteessä, joka ulottuu kantapäästä varpaisiin. 

Olipa syy mikä tahansa, jalkaholvia tukevat pohjalliset voivat auttaa pääsemään eroon kivusta.

Pääse eroon jalkaholvin kivusta                                                   

On tärkeää huomioida, että jalkaholvilla on tärkeä tehtävä meille ihmisille. Itse asiassa jalkaholvi toimii eräänlaisena iskunvaimennuksena keholle. Pronaatio (sisäänpäin kierähtäminen) vaimentaa iskuja, kun taas supinaatio (ulospäin kierähtäminen) työntää jalkojamme eteenpäin. Jalkaholvien alla esiintyvät kivut syntyvät, kun pronaatioliike menee liian syvälle tai kestää liian pitkään. Keholla ei siten ole aikaa palautua, vaan sen sijaan kipu pahenee jokaisessa yksittäisessä vaiheessa. Luonnollinen askelkuviosi muuttuu, mikä aiheuttaa epätasapainoa kehossa. Lisäksi tämä aiheuttaa nivelten, lihasten ja nivelsiteiden liiallista kulumista.

Jos ongelmanasi on jalkaholvin kivut, kivut ovat yleensä pahimpia aamuisin. Tämä johtuu siitä, että jalkaholvin alla kulkeva jänne on jäykkä noustessamme sängystä aamulla pitkän lepoajan jälkeen. Kipu lisääntyy yleensä seistessä, kävellessä tai jos päivän aikana tehdään paljon kävelylenkkejä - etenkin vääränlaisilla kengillä. Mikäli oireita ei hoideta ja rasitus jalkaholvin alla jatkuu ilman hoitoa, on olemassa vaara, että siitä kehittyy luupiikki. Siksi on tärkeää lievittää jalkaholvin rasitusta pohjallisen avulla mahdollisimman nopeasti.

- Jalan etuosaa käyttämällä voit vähentää kipua jalan etuosassa.

- Jalan etuosaa käyttämällä voit vähentää kipua jalan etuosassa.

Kuka voi käyttää jalkaholvia tukevia pohjallisia?

Kuka tahansa voi käyttää jalkaholvia tukevia pohjallisia. Jalkaholvia tukevien pohjallisten käyttö on hyvä vaihtoehto lisätuen saamiseksi jalalle, ja niitä voivat käyttää sekä aikuiset että lapset.

Miksi jalkaholvia tukevia pohjallisia kannattaa käyttää?

Jalkaholvia tukevia pohjallisia voidaan käyttää ilmiön nimeltä "lattajalka" ehkäisemiseen tai hoitamiseen. Jalkojen alapuolella tulisi olla luonnollinen holvi (jalkaholvi). Jalkaholvia tukevat pohjalliset auttavat tasapainottamaan jalkaa ja luomaan mukavan asennon jaloille. Pohjalliset tarjoavat myös tasaisen kuormituksen jaloille ja ehkäisevät ylikuormituksen muodostumisen joko kantapäässä tai jalkaterässä.

Jalkaholvia tukevat pohjalliset lievittävät jalkojen kuormitusta

Jalkaholvin kipuja voi esiintyä useista eri syistä. Tietysti aktiivisilla ihmisillä on suurempi riski saada jalkakipuja kuin paikallaan istuvilla ihmisillä. Yleisiä syitä voivat olla esimerkiksi lenkkeily tai juokseminen väärän tyyppisillä kengillä. Syynä kivuille voi olla myös se, että seisot tai kävelet paljon töissä tasaisilla työjalkineilla.

Suosittelemme arki- tai työjalkineisiin mukavia pohjallisia. Nämä pohjalliset tarjoavat ylimääräistä tukea jalkaholville sekä hyvän iskunvaimennuksen kantapäälle. Pohjalliset on päällystetty pehmeällä puuvillapinnoitteella, joka sisältää aktiivihiiltä, joka saa pahan hajun katoamaan. Kantapäät pysyvät mukavassa ja vakaassa asennossa pohjallisten kantakupeissa. Pohjallisten alapuolella on non-slip-geelipinta ja se on kuvioitu, mikä tarkoittaa sitä, että pohjallinen pysyy lujasti liimaantuneena kenkään ilman, että se luistaisi pois paikaltaan.

Madaltuneet jalkaholvit voivat aiheuttaa jalkaholvin kipuja

Jalkamme altistuvat päivittäin suurelle kuormitukselle, mikä tietysti voi aiheuttaa kipua jaloissa. Ihmiset, joilla on madaltuneet jalkaholvit, ovat erityisen suuressa vaarassa saada jalkaholvin kipuja. Madaltuneet jalkaholvit voivat olla joko synnynnäisiä tai johtua siitä, että jalkaholvi vajoaa alaspäin kehonpainon kuormituksesta. Oikea kenkävalinta ja jalkaholvia tukevien pohjallisten hankkiminen on molemmissa tapauksissa todella tärkeää.

Kenelle jalkaholvia tukevat pohjalliset sopivat

Kaikki miehet, naiset ja lapset voivat käyttää jalkaholvia tukevia pohjallisia. Jalkaholvia tukevien pohjallisten käyttämiseen voi olla useita eri syitä. Käyttämällä jalkaholvin tuella varustettuja pohjallisia voit korjata jalkasi madaltumisen ja saada pehmeän ja mukavan kuormituksen lievityksen jalkaholvillesi, mikä puolestaan voi vähentää jänteiden ja polkuanturoiden kuormitusta.

Tilaa jalkaholvia tukevat pohjalliset

Jalkaholvia tukeva pohjallinen lievittää jalkaholvin kuormitusta ja vähentää kipua jalkojesi alla. Jalkaholvia tukevan pohjallisen avulla jalkasi saavat pehmeän ja mukavan kuormituksen lievityksen, joka lievittää painetta jalan alla ja vähentää kipua jalkaholvin alla. Jalkaholvia tukevia pohjallisia on saatavilla usean tyyppisinä, ja joskus niitä kutsutaan myös nimellä jalkaholvin tuki. Jotkut niistä toimivat kuten tavallinen sukka, jossa on tuki jalkaholvin alla täyttämässä holvitilan ja lievittämässä jalkaholvin kuormitusta, kun taas toiset näyttävät enemmän perinteisiltä pohjallisilta tai kengänpohjilta.