Kengänsuojat

Kengänsuojilla voit suojata kenkiäsi sateelta, kuralta ja mudalta. Kätevät kengänsuojat pidentävät suosikkikenkiesi käyttöikää useilla vuosilla. Vältyt myös sotkemasta kyläilypaikkojen tai kotisi eteisiä kuralla tai sadevedellä.

Kengänsuojat

Kengänsuojilla voit suojata kenkiäsi likaantumasta tai kastumasta sateen, kuran ja kurjien kelien vuoksi. Kengänsuojia käytetään – aivan kuten nimestä voi päätellä – suojaamaan kenkiä likaantumiselta tai kastumiselta.

Useimmat kengänsuojat on valmistettu synteettisistä materiaaleista, kuten muovista tai kumista, koska tällaisilla materiaaleilla on vettä hylkiviä ominaisuuksia, minkä ansiosta voit pitää jalkasi kuivina jopa kaikkein kamalimmissa syksyisissä tai talvisissa sääolosuhteissa. Jotkut kengänsuojamallit on myös vuorattu fleece- tai villavuorilla, jotta suoja tuntuisi erittäin pehmeältä kenkiä vasten.

Tästä syytä kengänsuojia tulisi käyttää

Kengänsuojia käyttämällä voit pitää kenkäsi parhaassa mahdollisessa kunnossa entistä pidempään. Kengänsuojia käyttämällä vältyt kastelemasta kenkiäsi, tai mikä vielä pahempaa, likaamasta niitä kuralla ja mudalla. Harva asia kuluttaa uusia kenkiä yhtä paljon kuin kura tai muta. 

Kengänsuojat useilla eri ominaisuuksilla

Sen lisäksi, että kengänsuojat suojaavat kenkiäsi kastumiselta tai likaantumiselta, niillä on myös muita käyttötarkoituksia kenkien suojaamiseksi. Ikään kuin kenkien suojaaminen lialta ei jo olisi riittävä argumentti hankkia korkealaatuiset kengänsuojat, suojat auttavat myös pysymään lämpimänä talvella.

Kengänsuojat ovat nimittäin pelastajasi hädässä myös silloin, kun haluat välttyä jalkojesi paleltumiselta. Kylminä talvikuukausina, kun lämpömittari hiipii miinuksen puolelle, kengänsuojat voivat tarjota lisälämpöä jaloillesi. Etenkin, jos päätät ostaa vuoratut kengänsuojat.

Kengänsuojat ulkokäyttöön

Useimpia kengänsuojia käytetään suojaamaan kenkiä ulkona liikuttaessa. Erityisen yleistä on käyttää kengänsuojia juhlakengissä, jotka eivät saa missään nimessä likaantua. Esimerkkejä tilanteista, joissa kengänsuojia voidaan käyttää, ovat syksyiset, sateisella kelillä järjestettävät häät (tai muut juhlat), tai kuljettaessa auton ja toimiston välillä, kun tyylikkäät kengät eivät saa likaantua ennen tärkeää kokousta.

Kengänsuojat sisäkäyttöön

Kengänsuojista ja kengänpäällisistä on myös saatavilla muunnelmia, joita käytetään sisätiloissa. Näiden suojusten tarkoituksena on välttää sisätilojen likaantuminen tai kastuminen kurasta tai sadekelistä johtuen. Luultavasti tämän tyyppiset kengänsuojat ovat sinulle entuudestaan tuttuja päiväkodeista, toimistoista tai terveyskeskuksista. Moni ei ole kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että nämä sisäkäyttöön tarkoitetut kätevät kengänsuojat sopivat erinomaisesti myös kotikäyttöön! Tällaiset kengänsuojat ovat erityisen käteviä ja hyödyllisiä monilapsisille perheille. Osta kerralla kengänsuojia monipakkauksessa, ja vältyt pukemasta ja riisumasta lasten kenkiä joka kerta, kun he unohtavat ottaa jotakin mukaan kotoanne.