Uimakengät

Uimakengät ovat täydelliset pitkiin rannalla vietettäviin päiviin. Olitpa sitten vierailemassa Välimeren täydellisen paahteisilla hiekkarannoilla tai uimassa kotimaan rannikolla paikassa, jossa on teräviä kallioita, uimakengät suojaavat jalkojasi. Saat sekä hyvän suojan jalkapohjillesi rannalla kulkiessasi että suojaat niitä myös uidessasi pinnan alta löytyviltä teräviltä elementeiltä, kuten kiviltä tai roskilta. Uimakengät sopivat käytettäväksi myös uima-altaalla aikaa viettäessäsi. Koska uimakenkien pohjat ovat uurretut, ne tarjoavat hyvän suojan liukastumista vastaan uima-altaan kosteilla laatoilla kävellessäsi.

Tästä syystä sinun kannattaa tilata uimakengät 

Kuten useimmat muutkin, olet todennäköisesti joskus loukannut jalkasi paljain jaloin uintireissulla ollessasi esimerkiksi teräviin simpukoihin tai kiviin, joita voi olla niin rannalla kuin vedenpinnan alla. Uimakenkiä käyttämällä voit nauttia täysin siemauksin rantapäivistä sen sijaan, että joutuisit väistelemään teräviä kallioita välttyäksesi jalkapohjiesi alle ilmaantuvilta haavoilta. Uimakengät eivät periaatteessa paina mitään, etkä pian edes huomaa käyttäväsi niitä. Uimakengät ovat täysin vedenkestävät, ja voit myös käyttää niitä vedessä uinnin aikana. Mutta kuka voi käyttää uimakenkiä? Melkeinpä kuka tahansa voi käyttää uimakenkiä iästä riippumatta. Uimakengät sopivat sekä aikuisille että lapsille, niin pojille kuin tytöillekin. Meiltä löytyy uimakenkiä useissa malleissa ja eri kokoisina. Vanhempana voi olla mukava tietää, että lapset ovat suojattuja juostessaan vapaasti rannalla. Lasten iho on usein erityisen herkkä, ja myös siitä syystä kannattaa muistaa ostaa uimakengät lapsille ennen lomamatkalle lähtöä. Osta samalla kertaa uimakengät myös itsellesi!

Uimakengät kesään

Ilmeisistä syistä meillä Suomessa käytetään uimakenkiä enimmäkseen kesäkuukausina, kun sään puolesta voi viettää ihania ja lämpimiä päiviä rannalla. Mutta uimakengät voi toki tilata myös muulloin kuin kesällä. Jos suuntaat lukuisten muiden suomalaisten tavoin lomamatkalle ulkomaille kylminä talvikuukausina, uimakengät kannattaa pakata mukaan matkalaukkuun. Ulkomailla on erityisen tärkeää suojata jalkapohjat, jotta ne eivät pääse naarmuuntumaan haavoille. Ulkomailla bakteerikanta on nimittäin yleensä erilainen kuin kotimaassa, ja kukaan tuskin haluaa saada haavoihinsa tuntemattomia bakteereja. Joten riippumatta siitä, odotatko innolla Suomen kesää sekä kotimaan auringosta ja uinnista nauttimista, tai oletko lähdössä ulkomaille talvella, sinun kannattaa harkita uimakenkien hankkimista.

Huolehdi uimakengistäsi 

Uimakenkämme ovat helppohoitoisia. Uimakenkien perusominaisuus on se, että niitä pystyy käyttämään veden alla. Tästä syystä ne ovat vedenkestäviä ja vettä hylkiviä. Jos uimakengistä tulee hiekkaiset hiekkarannalla, ne on helppo huuhdella juoksevan veden alla. Jos taas uit suolaisessa vedessä, uimakengät tulisi aina huuhdella hanaveden tai makean veden alla. Se suojaa uimakenkien muovia ja saa kengät kestämään pidempään. Älä jätä uimakenkiä suoraan auringonvaloon, kun niitä ei käytetä. Vaarana nimittäin on, että aurinko haalistaa kenkiä ja niiden väri muuttuu. Asettele pyyhe kenkien päälle, ja vältyt tältä huolelta.