Liukuesteet

Liukuesteitä käytetään liukastumisen estämiseen talvisin, kun lumi ja jää tekevät keleistä liukkaat. Kun kiinnität liukuesteet kenkien alle, kenkäsi saavat tukevan pidon alustaa vasten. Liukuesteet on helppo asettaa kenkiin ja irrottaa niistä, ja ne sopivat yhtä lailla niin kävelyyn kuin vapaa-ajan aktiviteetteihin, kuten juoksuun.

Liukuesteet liukastumisen estäjinä

Jos kengissäsi on hyvä pito liukkailla pinnoilla, kuten jäällä ja lumella, voit nauttia kävelyistä myös talviaikaan liukkailla keleillä. Kun täydennät kenkäsi liukastumista estävillä liukuesteillä, liukastumisen ja loukkaantumisen riski pienentyy. Mikäli kävelylenkit tai juokseminen ovat mieleesi, liukuesteiden avulla voit jatkaa liikuntaharrastustasi kelien liukkaudesta huolimatta. Liukuesteet sopivat nimittäin käytettäviksi ulkona myös juostessa.

Miksi liukuesteitä tulisi käyttää?

Liukuesteet ovat oiva apu liukastumisten ja kaatumisten estämiseksi syksyllä tai talvella. Liukuesteet on yleensä muotoiltu kumipohjan muotoon, ja tämän pohjan alla on tietyn tyyppiset piikit tai nastat. Liukuesteet kiinnitetään kengänpohjiin ja ne voivat sieltä käsin estää onnettomuuksia etenkin liukkailla pinnoilla, kuten jäisillä kaduilla ja teillä.


Liukuesteet juoksuun

Käyttämällä kenkiesi alla liukuesteitä ulkona juostessasi, voit helposti vähentää liukastumisen riskiä. Kun valitset juoksemiseen sopivia liukuesteitä, on tärkeää, että liukuesteiden nastat ovat vahvat ja että ne yltävät pituudeltaan koko jalan alle eivätkä ainoastaan jalkaterän etuosan alle. Varmista siis, että valitset liukuesteet, jotka peittävät kenkiesi pohjat kokonaan. 

Liukuesteet kävelyyn 

Kun kävelet talvisaikaan, kelit ovat usein liukkaat. Valitessasi kävelyyn sopivia liukuesteitä tärkeintä on se, että valitset liukuesteet, jotka tarjoavat suuren kitkan maata vasten. Kävelyjesi tyypistä riippuen liukuesteitä on saatavilla useita eri vaihtoehtoja. Jos haluat kävellä haastavammassa maastossa, kuten metsässä tai tuntureilla, kannattaa valita täyspeittävät liukuesteet, jotka tarjoavat liukastumisen eston koko kengänpohjalle. Jos taas haluat mieluummin kävellä rauhallisemmassa kaupunkiympäristössä, voivat jalkaterän etuosan kattavat liukuesteet riittää. 

Liukuesteet kaupunkiympäristöön

Jos haluat liikkua enimmäkseen kaupunkiympäristössä, liukuesteissä ei yleensä tarvitse olla nastoja koko kengänpohjan pituudelta. Sen sijaan tähän tarkoitukseen riittävät useimmiten pelkistetymmät liukuesteet, jotka tarjoavat liukastumisen eston pääasiassa jalkaterän etuosan alueelle.