Kenkien kiillotus

Kenkien kiillotustuotteemme auttavat sinua pitämään kenkäsi puhtaina ja tyylikkäinä vielä pitkään. Monissa tapauksissa voit jopa pidentää kenkiesi käyttöikää useilla vuosilla, jos pidät kengistäsi hyvää huolta.

Kenkien kestävyyden maksimoimiseksi on tärkeää käyttää niiden hoitoon oikeita tuotteita. Kenkien materiaali ratkaisee niihin käytettävän tuotteen valinnan. Kenkien oikeaoppisen kiillottamisen sanotaan olevan taidetta, mutta oikeilla tuotteilla se käy helpommin kuin voisi luullakaan.

Mitä kenkien kiillotuksessa tulisi ottaa huomioon?

On tärkeää harjata aina lika ja epäpuhtaudet pois kengistä käytön jälkeen. Tämä on erityisen tärkeää talvella, jolloin tiesuola ja sora tarttuvat helposti kenkiin. Kenkävoiteen säännöllinen käyttö on merkittävää kengän käyttöiän kannalta. Pohjan reunan sekä päällisnahan ja pohjan reunan välisen liitoskohdan voitelu unohtuu helposti, ja juuri näihin kohtiin kosteus ja lika usein tunkeutuvat. Kenkävoide on tärkein tuote kengän materiaalin vahingoittumisen estämiseksi. Voide sekä suojaa ja hoitaa materiaalia että antaa sille myös kiiltoa. Vaha on toisen tyyppinen kenkien hoitotuote, ja se edistää paremman suojan muodostumista vettä vastaan sekä antaa enemmän kiiltoa. Valitettavasti vahalla ei kuitenkaan ole materiaalia hoitavia ominaisuuksia, eikä sillä sen vuoksi pitäisi koskaan korvata kenkävoidetta.

Saa täydellinen lopputulos seuraamalla näitä 5 vaihetta

1. Valmistelu - Poista kengännauhat, jotta pääset käsiksi kengän kaikkiin yksityiskohtiin. Puhdista kenkä harjaamalla siitä pois lika ja epäpuhtaudet. Pyyhi sitten kenkä kengänpuhdistusaineella poistaaksesi vanhat vahan ja kenkävoiteen jäämät.

2. Kosteutus - Kosteuta nahka voitelemalla kenkään kenkävoidetta.

3. Kiillotus - Harjaa kenkä kiiltäväksi hevosen jouhista valmistetulla harjalla. Poista sitten ylimääräinen kenkävoide rätillä/puhdistusliinalla.

4. Vahaus - Levitä vaha maksimaalisen suojaavan vaikutuksen saavuttamiseksi. Levitä vahaa mielellään useita kerroksia.

5. Peilikiilto - Jos haluat kenkiin peilikiiltävän pinnan, sekoita vahaan vettä ja levitä tuote kenkään.