Liikavarpaat ja syylät

Syylät ja liikavarpaat ovat yleisesti esiintyviä jalkavaivoja. Meiltä löydät tarvitsemasi tarvikkeet tällaisten vaivojen kivunlievitykseen ja niistä eroon pääsemiseen. Syylät ovat HPV-viruksen aikaansaamia, ja tämä virus leviää ihokontaktissa ja sitä esiintyy useimmiten kengän pohjissa. Syylät ovat tarttuvia ja ne tulisi hoitaa mahdollisimman nopeasti niiden ilmaannuttua. 

Syylät

Syylät ovat HPV-viruksen aikaansaamia, ja tämä virus leviää ihokontaktissa ja sitä esiintyy useimmiten kengän pohjissa. Koska syylät ovat erittäin helposti tarttuvia, ne tulisi hoitaa mahdollisimman nopeasti niiden ilmaannuttua. Syylät on useimmiten helpointa käsitellä varhaisessa vaiheessa, ennen kuin ne pääsevät kasvamaan. Vaikka jalkasyylät ovatkin vaarattomia, jalkojen alle kohdistuvan kuormituksen vuoksi ne voivat aiheuttaa kipua ja epämukavuutta. Syylät katoavat useimmiten itsestään, mutta niistä eroon pääseminen voi viedä pitkänkin ajan ilman niiden asianmukaista käsittelyä. Nykyisin syylille on saatavilla käsittelyjä, jotka voi tehdä itse kotona. Tarjolla käsittelyiksi on muutamia eri vaihtoehtoja, joiden avulla syylistä voi päästä eroon. 

Liikavarpaat

Liikavarpaat muodostuvat ihon aikaisemman kovettumisen vuoksi. Kovettumat voivat olla esimerkiksi vasaravarpaan aiheuttamia, mikä on seurausta jalkojen ihon altistumisesta paineelle esimerkiksi ahtaissa kengissä. Iho kovettuu suojautuakseen tällaiselta paineelta. Jos jalkojen iho pääse altistumaan paineelle pitkään, siitä voi olla seurauksena liikavarpaan muodostuminen. Liikavarvas näyttää kovettuneen ihon muodostamalta piikiltä, joka painautuu ihoa vasten ja voi tuntua erittäin kivuliaalta. Yleisimmin liikavarpaan muodostumiselle alttiita alueet ovat jalan alapuoli sekä varpaiden yläpuoli/välit. Valitettavasti liikavarvas voi olla pitkäaikainen vaiva, josta voi olla vaikeaa päästä eroon. Aloita liikavarpaan hoito käyttämällä tilavia ja mukavia kenkiä, jotta ihoon kohdistuva paine vähenee. Saatavilla on erilaisia kipua lievittäviä ja hoitavia apuvälineitä:

Vältä liikavarpaiden muodostuminen huolehtimalla jaloistasi. Käytä tilavia ja mukavia jalkineita. Käytä myös hyviä jalkaraspeja ja jalkavoiteita, jotka auttavat jalkoja säilymään pehmeinä ja raikkaina. Hemmottele itseäsi harjaten jalkojasi aika ajoin jalkaharjalla, päästäksesi eroon kuolleista ihosoluista!