Jalkahieronta

Jalkahieronta käynnistää verenkierron ja lievittää jännitystä kehossa. Jalka on kehosta se osa, joka sijaitsee kauimpana sydämestä ja jossa on siten myös heikompi verenkierto. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jalkahieronta madaltaa sydämen sykettä ja stressitasoa.

Tästä syystä jalkojen hierominen on tärkeää

Jalkahieronta lievittää lihasten jännittyneisyyttä ja kipuja, samalla kun se myös parantaa verenkiertoa ja vapauttaa myrkkyjä kehossa. Jalkapohjassa on tuhansia hermosyitä, jotka ovat yhteydessä muihin kehon osiin. Jalkojen edistyneen anatomian on siten osoitettu vaikuttavan kehon eri elimiin. Hieronta voi auttaa sekä masentuneisuudessa että hitaasti toimivan vatsan toiminnan kiihdyttämisessä. Jalat, jotka ovat koko päivän ajan lämpimissä kengissä ja joille kuormittuu koko kehonpaino, tarvitsevat myös hierontaa. Jalkamme toimivat iskunvaimentimina ja ne kuormittuvat päivittäin huomattavasta painosta ja jännityksistä. Vaikka käytät iskunvaimentavia pohjallisia, jalkasi tarvitsevat huolenpitoa jalkahieronnan muodossa.

Jalkahieronta käynnistää verenkierron ja lievittää jännitystä kehossa. Jalka on kehosta se osa, joka sijaitsee kauimpana sydämestä ja jossa on siten myös heikompi verenkierto. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jalkahieronta madaltaa sydämen sykettä ja stressitasoa. Jalkahieronta ehkäisee myös jalka- ja nilkkavammoja.

Mitä hyötyjä jalkahieronnasta on? 

  • Lievittää lihasten jännittyneisyyttä ja kipuja
  • Parantaa verenkiertoa
  • Madaltaa stressitasoa
  • Ehkäisee jalka- ja nilkkavammoja
  • Ehkäisee sairauksia ja tulehduksia
  • Vyöhyketerapia – vaikuttaa koko kehoon!

Jalkahieronta parantaa verenkiertoa

Verenkierto on tärkeässä asemassa sairauksien, kuten veritulppien ja infektioiden, välttämiseksi. Heikentynyt verenkierto voi myös aiheuttaa ruoansulatushäiriöitä. Jalkahieronta lisää verenkiertoa ja estää sairauksien leviämistä kehossa. Erilaisten tutkimusten mukaan hieronta voi myös parantaa unenlaatua, alentaa verenpainetta sekä lievittää erilaisia sydänongelmia.

Vyöhyketerapia jaloille

Kiinalaisten teorioiden mukaan jalat voidaan jakaa eri vyöhykkeisiin, jotka ovat yhteydessä kehon eri elimiin ja osiin. Tämän tyyppistä vyöhykehierontaa kutsutaan tavallisesti jalkavyöhyketerapiaksi. Keho on yhteydessä refleksivyöhykkeisiin, joista yksi sijaitsee jalkapohjassa. Kun jalkapohjaa stimuloidaan, myös siihen yhdistyvä kehon osa tulee stimuloiduksi.

Vyöhyketerapia toimii energiakenttien läpi yhdessä neljäntoista meridiaanin kanssa, jotka yhdistävät kehon osat toisiinsa. Kuusi kahdestatoista meridiaanista sijaitsevat jaloissa. Meridiaaneja voidaan kuvata eräänlaiseksi energiaksi. Energiaa ei voida määritellä, mutta kiinalaisen lääketieteen mukaan sillä on silti suuri merkitys keholle. Vyöhyketerapia tunnistaa kivun ja epätasapainon kullakin vyöhykkeellä. Epätasapaino voi johtua huonosta verenkierrosta tai erilaisista kuona-aineista. Kehon epätasapaino ei voi parantua itsestään, vaan sitä hoidetaan hieronnalla. Vyöhyketerapian on osoitettu lievittävän selkäkipuja, vatsavaivoja ja univaikeuksia. Sillä on myös merkittävä vaikutus kehon immuunijärjestelmään, kuona-aineiden poistoon, verensokeriin ja verenpaineeseen.

Jalkahieronta voi vähentää jalkakipuja

Jalkojen hierominen vapauttaa jännitystä, samalla kun jalkojen lihakset ja jänteet rentoutuvat. Stimuloimalla tiettyjä jalkojen alla sijaitsevia laukaisevia pisteitä voit esimerkiksi päästä eroon kantapään tai jalkaterän etuosan kivuista. Jos kärsit luupiikistä, kantapään kipeän alueen ympäriltä paineleminen ja hierominen voi tuntua mukavalta.