Kantapään pohjalliset

Vähennä kantapääkipuja pehmeällä, kuormitusta lievittävällä kantapään pohjallisella. Kantapään pohjallinen tarjoaa mukavan iskunvaimennuksen kantapäälle, ja sitä tulisi käyttää, jos kärsit esimerkiksi luupiikistä. Kantapään pohjallisiamme voidaan käyttää kaikentyyppisissä kengissä. Täydellinen valinta, jos sinulla on kipua kantapäässä.

Eräs kantapään sisäosa on kantakuppi, tarjoamme muun muassa pehmeitä geelipehmusteisia kantakuppeja, jotka vaimentavat iskuja ja ehkäisevät kantapään kannusta ja muuta kantapään kipua.

Pehmeät pohjalliset kantapääkipuihin

Kantapäät altistuvat suurelle kuormitukselle liikkuessamme. Olipa mieleesi käveleminen, juokseminen tai muu liikunta, tai vain seisot paljon päivän aikana, kantapäät altistuvat päivittäin tuhansille iskuille. On tärkeää, että pidät huolta jaloistasi, jotta vältyt sekä väliaikaisilta että pitkäaikaisilta vaivoilta kantapääkipujen muodossa. Valitettavasti kantapääkivuista kärsiminen on hyvin yleistä.

- Vältä kantapään kipua käyttämällä hyviä kengänpohjallisia.

- Vältä kantapään kipua käyttämällä hyviä kengänpohjallisia.

Kantapäävaivoja voidaan luonnehtia useilla eri tavoilla. Toisaalta kipu voi esiintyä suoraan kantapään alla, mutta on myös tavallista, että kipu kohdistuu kantapään taakse, akillesjänteen ympärille. Nämä ovat esimerkkejä kokemistamme kantapääkivuista. Kantapäät toimivat iskunvaimentimina, kun nousemme ylös, kävelemme tai liikumme. Säären takaosassa on erilaisia lihaksia ja jänteitä, jotka yhdistyvät jalkoihin eri tavoin. Yksi yleisimmistä kantapääkipujen syistä on se, että jalan alla sijaitseva leveä jänne (plantar fascia -jänne) on ylikuormittunut. Tämä aiheuttaa usein kipua kantapään alle tai sisäpuolelle. Tätä kutsutaan myös luupiikiksi.

Toinen yleinen syy kantapääkipuun on se, että akillesjänne tai jalan alla sijiatseva pitkittäinen suuri jänne ylikuormittuu. Vaikka akillesjänne onkin kehon vahvin jänne, ei ole harvinaista, että se aiheuttaa kipua. Ylikuormitus voi johtua esimerkiksi venytyksestä tai tulehduksesta. Kun näin tapahtuu, oiretta kutsutaan plantaarifaskiitiksi.

Pohjalliset kipeille kantapäille

Kantapääkipuja varten kehitettyjä pohjallisia on saatavilla useina eri malleina. Meiltä voit ostaa kaikkea perinteisistä kantapäätyynyillä varustetuista kokopohjallisista suosittuihin geelisukkiimme, joissa on silikoniosio jalkaholville tai iskunvaimentavat kantapäätyynyt. Kaikentyyppisille kantapääkivuille suunnitelluille pohjallisille yhteistä on se, että ne on erityisesti kehitetty kantapäihin kohdistuvan kuormituksen lievittämiseen sekä kantapäiden miellyttävään ja lieventävään iskunvaimennukseen. Riippumatta siitä, haluatko ostaa pohjallisen kantapääkipujen vähentämiseksi vai ehkäisemiseksi, löydät etsimäsi meiltä.


Kuka voi käyttää kantapään pohjallisia?

Jokainen voi käyttää fantastisia kantapään pohjallisiamme. Meiltä löytyy eri kokoisia kantapään pohjallisia sekä miehille, naisille että lapsille. Joitakin pohjallisia on saatavana yhdessä koossa, mikä tarkoittaa, että useimmat voivat käyttää niitä kengän koosta riippumatta. Muita malleja on saatavilla useina muunnelmina, joista voit valita pohjalliset oman kokosi mukaan. Voit valita koon kantapään pohjalliselle kunkin tuotteen tuotesivulla.

Pohjalliset ovat mukautettavissa kaikkiin eri kokoihin ja kenkiin. Jos kävelet usein matalammissa, korottomissa kengissä, kantapään pohjalliset ovat hyvä vaihtoehto jalkojen kuormituksen lievittämiseen. Voit helposti siirtää pohjalliset kengistä toisiin. 

Miksi kantapään pohjallisia tulisi käyttää?

Kantapään pohjallisten käyttöön on olemassa monia syitä. Kantapään pohjalliset lievittävät kantapään kuormitusta ja antavat jalalle miellyttävän kaltevuuden. Pohjallisia tulisi käyttää jalkojen suojaamiseen kantapääongelmilta, kuten luupiikiltä ja kantapääkivulta.

Kantapään pohjalliset erilaisiin kenkiin

Kantapään pohjalliset sopivat yleensä useimpiin kenkiin, kuten työjalkineisiin, tennareihin, juhlakenkiin tai kävely-/lenkkikenkiin. Joitakin malleja, esimerkiksi kokopohjallisia ylimääräisellä kantapään iskunvaimennuksella, voi käyttää hyvin myös urheilukengissä. Jos sinulla on kysyttävää erilaisista kantapään pohjallisistamme, otathan meihin yhteyttä. Autamme sinua mielellämme pohjallisten valinnassa!

Missä pohjallisessa on paras iskunvaimennuskyky?

Saamme usein kysymyksiä siitä, mikä kantapohjan pohjallisista on pehmein ja mikä niistä antaa parhaan iskunvaimennuksen kantapäälle. Riippuen siitä, haluatko käyttää pohjallisia sisä- tai ulkotiloissa, meillä on kaksi erilaista mallia, jotka täyttävät nämä kriteerit erityisen hyvin. Ulkokäyttöön suosittelemme yleensä kantapäätyynyjämme. Jos haluat käyttää erityisen pehmeää kantapään pohjallista myös sisätiloissa, sinun kannattaa ehdottomasti kokeilla suosittuja geelisukkia. Niiden kantaosissa on sisäänommeltu tyyny silikonigeelistä, joka tarjoaa mukavan, pehmeän ja miellyttävän lievityksen.