Ortoosit ja tuet

Meiltä löytyy laaja valikoima ortooseja ja tukia. Etsitpä vakauttavia polvisuojia, tyylikkäitä ja käytännöllisiä tukisukkia tai nilkkatukia, löydät ne täältä.

Ortoosit ja tuet

Sana 'ortoosi' tulee kreikan kielestä ja se tarkoittaa 'oikaista'. Ortoosia käytetään tukemaan jalkaa ja lievittämään kuormitusta kivun yhteydessä. Ortoosit helpottavat kuntoutumista, sillä ne parantavat liikkuvuutta ja vakauttavat tarpeen vaatiessa.

Jos kärsit vaivaisenluusta, yöaikana käytettävä joustava ja korjaava tuki voi olla sopiva tuki sinulle. Puhtaasti kosmeettisten ongelmien lisäksi vaivaisenluu aiheuttaa myös kipua. Tästä syystä isovarpaan ongelmiin tulisi käyttää vaivaisenluun tukea. Tämän suojan etuna verrattuna aikaisemmin markkinoilla olleisiin malleihin on sen joustavuus. Tuki sopii sekä vasempaan että oikeaan jalkaan, minkä lisäksi se on joustava ja taipuisa, joten sen kanssa on helpompi kävellä. Korjaava tuki on helppo pukea jalkaan ja se on myös helposti säädettävissä, sillä siinä on kätevä tarranauhakiinnitys. Voit myös käyttää silikonisuojaa (6,95), joka lievittää jalkaholvin etuosan kuormitusta ja tarjoaa tehokkaan suojan. Suoja vedetään isovarpaan päälle ja se minimoi paineen isovarpaan nivelessä.

Tukisukat toimivat erinomaisena apuna sinulle, joka rasitat jalkojasi paljon päivien aikana. Jos kävelet tai seisot paljon päiväsaikaan, tukisukat auttavat lisäämään verenkiertoa, mikä vähentää jalkojen turvotusta ja väsymystä. Tukisukat vähentävät turvotuksen, suonikohjujen ja veritulppien riskiä. Sukat auttavat myös jaksamaan pidempään ja saavat jalat tuntumaan pirteämmiltä.

Vakauta nilkkasi näiden hellävaraisten nilkkasuojien avulla. Vakauden lisäksi nilkasuoja tarjoaa myös lämpöä ja lisää veren virtausta jalassa. Nilkkatuet soveltuvat sekä nilkan että akillesjänteen vammoihin. Niitä voidaan käyttää sekä ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä vammoja vastaan että kuntoutuksessa tilanteissa, joissa nilkat tarvitsevat ylimääräistä tukea. Nilkkatuet tarjoavat nilkoille vakautta, ja ne sopivat hyvin käytettäviksi juoksua sisältävissä lajeissa, kuten juoksussa, salibandyssä, jalkapallossa ja sulkapallossa, joissa ne vähentävät jalan nyrjähtämisen riskiä.


Valikoimastamme löytyy myös useita erilaisia polvisuojia eri kokoisina, useissa eri väreissä ja eri malleina. Polvisuojia voidaan käyttää sekä ennaltaehkäiseviin tarkoituksiin että kuntoutukseen polvivamman syntymisen jälkeen. Polvet ovat yksi niistä kehonosista, joihin kohdistuu eniten rasitusta, painetta ja iskuja. Tämä on merkittävä syy siihen, miksi polvivammat ovat yleisimpiä urheiluvammoja.