Jalkojen kovettumat

Poista kovettumat jalkojen alta nopeasti ja helposti. Käsittelemällä jalkojasi jalkaraspeilla, jalkavoiteilla ja jalkahöylillä voit saada pehmeät, sileät ja kosteutetut jalat ilman kantapäiden päivittäistä halkeilua. Tilaa tuotteet meiltä ja saat nopean toimituksen.

Jalkojen kovettumat

Kovettumat (Callus) ovat kuolleiden ihosolujen muodostamia paksuja, kovia ihokerroksia, joita esiintyy toistuvan jalkoihin kohdistuvan kitkan tai paineen aiheuttamana. Voimakkaammissa rasituksissa keho muodostaa luonnollisesti paksumman ihokerroksen kudoksen suojaamiseksi. Halkeamia esiintyy kantapäissä yleensä silloin, kun jalkojen kuiva iho halkeilee. Kantapään halkeamat ovat suhteellisen yleinen ongelma, joka koetaan sekä ärsyttävänä että monesti myös kivuliaana vaivana. Syvät halkeamat voivat pahimmassa tapauksessa alkaa vuotaa, mikä voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa infektioita, jotka on hoidettava lääkehoidolla.

Med en fotfil tar du enkelt bort fotförhårdnader på och under fötterna.

- Jalkaviilan avulla pääset helposti ja nopeasti eroon kovettumista jalkojen alla.

Mistä jalkojen kovettumat johtuvat?

Kovettumia voi esiintyä lähestulkoon koko kehossa, mutta ennen kaikkea niitä esiintyy jaloissa, sormissa ja/tai varpaiden päällä tai väleissä. Kovettumia esiintyy erityisesti silloin, kun keho altistuu jatkuvasti hiertymiselle. Jalkojen kovettumien kohdalla niitä muodostuu pääasiassa kantapäihin ja päkiöihin, mutta myös jalkojen ympärille. Ihmisillä, joilla on matala jalkaholvi, on suuri riski saada kovettumia jalkojen alle. On myös tavallista, että kovettumia esiintyy varpaiden väleissä, mikä aiheutuu varpaiden painautumisesta toisiaan vasten ahtaissa kengissä.

Ehkäise jalkojen kovettumien muodostumista

Voit ehkäistä riskiä kovettumien muodostumiseen jalkoihin. Saatavilla on erityisiä silikonisuojia, jotka vähentävät painepisteiden kuormitusta ja ehkäisevät jalkojen alapuolen ihon altistumista kulumiselle. Näitä silikonisuojuksia on saatavilla sekä kantapäille että varpaille. Kantapääsuojaamme voidaan käyttää joko kenkien kanssa tai ilman, ja se on ihanteellinen esimerkiksi luupiikin aiheuttamien kipujen tai kantapääkipujen vähentämiseen. Jos kovettumat ovat jalkojen alla, tavallinen pehmeä pohjallinen voi estää kovettumien muodostumista jalkoihin. Pohjallinen jakaa myös jalkaan kohdistuvaa kuormitusta, samalla kun se vähentää polven, lonkkanivelen ja selkärangan kuormitusta. Tarjoamme valikoimassamme kaikkiin elämäntapoihin sopivia pohjallisia.

Toinen keino, jota käytetään vähentämään riskiä jalkojen kovettumien muodostumiselle, on pitää jalat kosteutettuina voitelemalla ne päivittäin jalkavoiteella. Lisäksi perinteinen jalkakylpy tekee ihmeitä kuiville jaloille ja jalkojen kovettumille. Muistathan, että ihon on saatava sekä kosteutta että rasvaa pysyäkseen pehmeänä ja kimmoisana. Jos jalkasi altistuvat liialle vedelle, ihosi voi kuivua. Tästä syystä jalat kannattaa kosteuttaa säännöllisesti jalkavoiteilla, jotka hoitavat ja käsittelevät kuivaa ihoa. Voimme suositella Baby Foot -tuotetta, joka sekä kosteuttaa syvältä että myös poistaa kuolleet ihosolut jalkojen alta.

Poista kovettumat jaloista

Kovaa ihoa ja kovettumia jalkojen alla voidaan höylätä, hioa tai leikata pois erilaisilla välineillä. Meiltä löytyy laajassa valikoimassa jalkaraspit jaloillesi. Toinen suosittu tuote kovettumien poistamiseksi jalkojen alta on valikoimastamme löytyvä jalkahöylä. Jalkahöylän avulla voit höylätä kovettumat ja kuivan ihon pois jaloista helposti, ja kovettumat poistuvat kätevästi kerros kerrokselta. Jaloistasi tulee sileät ja pehmeät kymmenessä minuutissa.

Sinulle, joka haluat perinteisemmän tuotteen, suosittelemme sähkökäyttöistä jalkaraspia. Sähkökäyttöinen jalkaraspimme toimii tavallisilla paristoilla ja se on erittäin tehokas kätevästä koostaan huolimatta. Kun käsittelet jalkasi pari kertaa viikossa, ne pysyvät sileinä ja upeina.